Henkilö 13.12.2024

Etelä-Suomen viikon kasvo: Petra Haapa-aro

 

  1. Nimi, ammatti, ikä ja kotikaupunki

    Kuva: @HannuHuhtamoPhotography

Petra Haapa-aro, lähihoitaja, tiimivastaava, järjestyksenvalvoja 39 vuotta, Tuusula

  1. Mikä on JHL-yhdistyksesi ja onko sinulla luottamustehtäviä siinä tai työpaikallasi?

Yhdistykseni on JHL ry 141 eli Pääkaupunkiseudun yksityisen sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan henkilökunta. Yhdistyksessäni olen hallituksen jäsen ja sen lisäksi toimin työpaikkani alueellisena luottamusmiehenä sekä valtakunnallisena pääluottamusmiehenä.

  1. Minkälaisia asioita edistämällä uskot JHL:n olevan tulevaisuudessa entistä parempi ammattiliitto?

Jäsenten edunvalvontaan panostamalla, tuomalla liiton saavutuksia ja uudistuksia esille. Ennen kaikkea jäsenistöä kuuntelemalla ja tukemalla liiton jäseniä. Oltava vahvasti vaikuttamassa työehtosopimusshoppailua vastaan. Liiton tulisi myös ottaa kantaa yhdessä jäsentensä kanssa yhteiskuntaan vaikuttaviin asioihin ja tukea jäseniä työelämän eri haasteissa. Rohkeaa medianäkyvyyttä kaivataan tänä päivänä. Ammattiliiton omien ammatillisten ja alueellisten ryhmien toimintaa tulee myös vahvistaa, saada ne tiedostetuksi. Yhdessä jäsentensä kanssa liitto on vahvimmillaan.

  1. Miten työntekijöiden järjestäytyminen työpaikoilla saadaan uuteen nousuun?

Näkyvyyden lisääminen ja luottamushenkilöiden saaminen työpaikoille sekä luottamushenkilöiden toiminnan vahvistaminen työpaikoilla. Järjestäytymistä tulee tukea vahvemmin ja antaa eväitä sen toteuttamiseksi. Ottamalla rohkeasti yhteyttä työntekijöihin paikasta riippumatta, tukea myös yhdistyksiä tämän mahdollistamiseksi. Jokainen jäsen voi ottaa itse vastuuta kysymällä rohkeasti työkaveriltaan onko järjestäytynyt ja kiinnostaako ammattiliiton jäsenyys. Työpaikoilla puhutaan harvoin ammattiliitoista ja sen toiminnasta.

  1. Olet vasemmiston ehdokas kevään kuntavaaleissa. Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

Kaikilla on yhtäläinen oikeus hyvään hyvinvointiin, harrastuksiin, liikkumiseen ja liikuntaan, koulutukseen ja myös toimiviin sosiaali- ja terveyspalveluihin. Peruspalveluiden tulee olla helposti kaikkien kuntalaisten saavutettavissa. Näiden kaikkien peruspalveluiden ylläpito vaatii rohkeita tekoja ja panostusta. Hyvinvointi koostuu monesta osa-alueesta, niiden ylläpitäminen ja saavutettavuus tulee turvata kaikissa elämäntilanteissa.

  1. Tarvitaanko ay-taustaisia ihmisiä mukaan kuntien päätöksentekoon? Miksi?

Ehdottomasti tarvitaan, meidän tulee jatkossakin varmistaa kuntien julkisten palveluiden toteutuminen, helposti saavutettavuus ja oikeudenmukaisuus. Se, että ne toteutuvat hyvässä yhteistyössä yksityisten ja kolmannen sektorin kanssa. Palveluiden toteuttamisen ja suunnittelun yhteydessä tulee tulla kuulluksi myös työntekijöiden ääni, päätöksenteon yhteydessä ei juurikaan huomioida työntekijöiden mielipiteitä eikä sitä, miten päätökset vaikuttavat työntekijöihin. Kilpailutuksella on liian monesti tullut poljettua kunnan työntekijöiden oikeuksia ja ehtoja, nyt siihen on saatava viimein stoppia ja oltava hyvässä vuorovaikutuksessa palveluita toteuttavien tekijöiden kanssa.

  1. Terveisesi JHL:n vasemmisto ja sitoutumattomat ryhmän jäsenille.

Haastavassa tilanteessa tuetaan toinen toisiamme ja onnea sekä menestystä teille kaikille. Yhdessä meillä on mahdollisuus vaikuttaa. Tsemppiä!

https://www.facebook.com/petra.haapaaro.7

https://tuusula.vas.fi/

Jaa artikkeli

 

Lue lisää